Tietosuojaseloste

1. Johdanto 

Tässä tietosuojalausekkeessa kerromme, kuinka keräämme ja käsittelemme henkilötietoja IV-Maailma Oy:n palveluita (sisältäen, mutta ei rajoittuen, seuraavan internetsivuston www.iv-maailma-verkkokauppa.fi sekä yrityksen verkkokaupan ja kaikki siihen liittyvät keskustelufoorumit, hakemistot ja tietokannat sekä IV-Maailma Oy:n tarjoamat palvelut (”Palvelu”) tarjottaessa.

Olemme sitoutuneet suojaamaan Palveluiden käyttäjien yksityisyyttä soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.    

2. Käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperuste 
Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset  

Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja, jotta:

  • käyttäjä voidaan rekisteröidä tiettyihin meidän sivustolla oleviin palveluihin;
  • käyttäjä voi käyttää tiettyjä meidän sivustolla olevia palveluita; 
  • käyttäjälle voidaan käyttäjän hyväksynnän mukaisesti markkinoida meidän tai valittujen 
       kolmansien osapuolten palveluita;
  • voimme parantaa käyttäjän palvelun käyttökokemusta keräämällä sivuston käyttötietoa
       evästeitä ja muita analyysitekniikoita hyväksikäyttäen;
  • sivustoamme voidaan hallinnoida.

  • Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste
     

Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja hoitaaksemme sopimuksesta johtuvat velvollisuutemme sekä täyttääksemme lainsäädännöstä johtuvat velvoitteemme. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutetun edun perusteella ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme ja palveluamme.

3. Mitä henkilötietoja keräämme?

Keräämme palvelumme käyttäjistä tässä tietosuojalausekkeessa määriteltyjen käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia henkilötietoja:
  A) IV-Maailma Oy:lle antamasi tiedot

  • Yhteys -ja rekisteröitymistiedot
  • Sopimussuhteeseen liittyvät tiedot, kuten tuotteiden tai palveluiden kuvailutiedot, laskutus- ja maksutiedot, asiakaspalautteet ja yhteydenotot
  • Käyttäjän antamat profilointi- ja kiinnostustiedot
  • Luvat ja suostumukset
  • Muut mahdolliset käyttäjän antamat tiedot, joita tarvitsemme tietosuojalausekkeessa määriteltyihin tarkoituksiin

B) Mahdolliset julkisista rekistereistä kerätyt tiedot

C) Palveluiden käytöstä havainnoidut tiedot

Palveluiden käytön havainnointiin käytetään evästeitä ja muita analyysiteknologioita. Evästeiden käyttö on yleistä ja useat sivustot hyödyntävät niitä. Eväste on pienimuotoinen tiedontallennusohjelma, jonka tietokoneen selain asentaa käyttäjän tietokoneen kovalevylle. Aina kun käyttäjän selain hakee sivuston Yhtiön serveriltä, viesti lähetetään takaisin käyttäjän tietokoneelle. Lähetetty viesti nopeuttaa sivustoa ja yksinkertaistaa kirjautumista, tallentaa käyttäjän käyttötietoja ja kohdentaa sivuston käyttäjälle.  
Evästeiden ja muiden mahdollisten analyysiteknologioiden avulla kerätään esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • Palvelun ominaisuuksien käyttö- ja selaustiedot, kuten mainokset, jotka on näytetty sekä tiedot mainosten klikkaamisesta
  • Sivu, jolta käyttäjä on siirtynyt sivuillemme, laitteen malli, yksilöllinen laite ja/tai evästetunniste, tiedonkeruun kanava, selaimen versio, IP-osoite, istuntotunniste, istunnon aika ja kesto sekä näytön tarkkuus ja käyttöjärjestelmä
  • Sijaintitiedot, jos käyttäjä on tätä varten antanut nimenomaisen luvan Muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot

  • D) Palveluiden käytöstä johdetut tiedot
  • Johdettu tieto on päätelty analytiikan avulla Palvelun havaitusta käytöstä ja/tai  asiakkaan itse antamista tiedoista esimerkiksi käyttäjän mahdolliset kiinnostuksen kohteet tai segmentointi tietynlaisten käyttäjien ryhmään.
  • Kaikkea keräämäämme tietoa voidaan käyttää Palvelun kohdentamiseen käyttäjälle. 
    Käytämme evästeitä seurataksemme tietoa, jonka sivustomme eväste on asentanut käyttäjän tietokoneelle. Useimpien selainten valikossa on
    Help menu -kohta, joka kertoo kuinka evästeiden hyväksyntä voidaan estää, kuinka selain ilmoittaa evästeiden vastaanottamisesta ja kuinka evästeet voidaan sulkea.
    Jos evästeet suljetaan, sivuston käyttö voi rajoittua tai estyä.

 4. Kuinka kauan käyttäjien tietoja säilytetään?

Säilytämme käyttäjien henkilötietoja vain niin kauan, kuin niitä tarvitaan sitä tarkoitusta varten, jota ne kerättiin tai lain salliman enimmäisajan. Henkilötietojen säilytysjakson pituus vaihtelee siis tiedoista riippuen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että saatamme säilyttää henkilötietojasi, vaikka sopimussuhteesi meihin olisi päättynyt, mutta vain niin kauan, kuin meillä on syy tehdä niin. 


5. Henkilötietojen siirto
IV-Maailma Oy:n palvelun tarjoamiseksi
Siirrämme henkilötietoja ainoastaan siinä laajuudessa kuin kolmannet osapuolet tarvitsevat pääsyn käsittelemiimme henkilötietoihin Palvelun tarjoamiseksi tämän tietosuojalausekkeen määrittelemissä tarkoituksissa.

Kolmansien osapuolten markkinointi ja mainonta
Emme jaa markkinoinnin tai mainonnan osapuolille käyttäjien henkilö- tai tunnistetietoja. Jotta viestintää tai markkinointia kohdennetaan oikein, saatamme siirtää kolmansille osapuolille anonymisoidut demografiatiedot, kiinnostuksenkohteet tai esimerkiksi sijaintiin perustuvat kohdentamisarvot.

Oikeudellisista syistä
Henkilötietojasi voidaan luovuttaa toimivaltaisen viranomaisen esittämien vaatimusten ja lakiin perustuvien edellytysten mukaisesti. Jos myymme, ostamme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme, käyttäjän henkilötietoja voidaan luovuttaa ostajille ja näiden neuvonantajille.

6. Henkilötietojen suojaus

IV-Maailma Oy käyttää ajantasaisia käytäntöjä henkilötietojen suojelemiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että käytämme fyysisiä, hallinnollisia ja teknisiä suojaustoimenpiteitä pienentääksemme henkilötietojen hävikin riskiä ja vähentääksemme väärinkäytöksiä sekä luvatonta käyttöä, julkaisua tai muokkausta. Tallennamme henkilökohtaiset tietosi suojatuille palvelimille, jolloin vain valtuutetut henkilöt voivat käyttää näissä palvelimessa olevia tietoja. Yritys voi myös suojella käyttäjän henkilötietoja hyödyntäen Secure Sockets Layer ("SSL") tai muuta vastaavaa salausohjelmistoa.

7. Kolmansien sivustot
Tämä tietosuojalauseke soveltuu vain meidän palveluihin emmekä ole vastuussa muiden sivustojen tietosuojakäytännöistä. Suosittelemme käyttäjää tarkistamaan käyttämiensä sivustojen tietosuojalausekkeet.

8. Tietosuojaselosteen muutokset
Voimme muuttaa tätä tietosuojalauseketta. Muutettu tietosuojaseloste on saatavilla yrityksen verkkokaupan sivuilla, jotta käyttäjät ovat aina tietoisia siitä, miten heidän henkilötietojaan käsitellään.

9. Sinun oikeutesi

Tarkastusoikeus
Sinulla on oikeus tarkastaa, mitä sinua koskevia tietoja rekisteriin on talletettu. Toimitamme tiedot lain edellyttämässä muodossa.
Oikeus vaatia tiedon oikaisemista
Sinulla on oikeus vaatia väärän, epätarkan, epätäydellisen, vanhentuneen tai tarpeettoman tiedon korjaamista tai täydentämistä.

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä
Voit pyytää meitä rajoittamaan tiettyjen henkilötietojesi käsittelyjä. Tietojen käsittelyn rajoittamista koskeva pyyntö saattaa johtaa rajoitetumpiin mahdollisuuksiin käyttää internetsivujamme sekä palveluitamme.

Oikeus vastustaa tiedon käsittelyä
Voit myös pyytää rajoituksia henkilötietojesi käsittelyyn, mikäli tietojasi käsitellään muihin tarkoituksiin kuin palvelumme suorittamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuuden täyttämiseksi. Henkilötietojen käsittelyn vastustaminen saattaa johtaa rajoitetumpiin mahdollisuuksiin käyttää internetsivujamme. Sinulla on oikeus kieltäytyä sähköisestä suoramarkkinoinnista seuraamalla ohjeita, jotka on sisällytetty kaikkiin lähettämiimme markkinointiviesteihin.   

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
Sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa, jotta voit välittää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus peruuttaa suostumus
Jos tietojesi käsittely perustuu suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa. 

10. Oikeuksiesi käyttäminen
Voit käyttää oikeuksiasi lähettämällä kirjeen tai sähköpostin sisältäen nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja kopion voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Jos pyyntösi koskee evästeessä olevaa henkilötietoa, on sinun liitettävä pyyntöösi kopio kyseisestä evästeestä. Voimme pyytää lisätietoja, jotka ovat tarpeen henkilöllisyytesi varmentamiseksi. Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat perusteettomia. Jos koet henkilötietojesi käsittelyn olevan ristiriidassa voimassaolevan lainsäädännön kanssa, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojavalvontaviranomaiselle.      

11. Kuka on rekisterinpitäjä ja kehen voin ottaa yhteyttä?

Rekisterinpitäjä on: 

IV-MAAILMA OY
Tiilitie 16
01720 Vantaa
Y-tunnus 2026924-2
Puhelin: 040-5441355

Yhteyttä rekisteriä koskevissa asioissa voit ottaa esimerkiksi sähköpostitse:
asiakaspalvelu@iv-maailma.fi




Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 13.3.2019 alkaen.

Verkkokauppa

IV-MAAILMA OY
Tiilitie 16
01720 Vantaa

Puhelin 040-5441355
asiakaspalvelu@iv-maailma.fi
www.iv-maailma-verkkokauppa.fi
2026924-2

Yksityisasiakkaat
Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille.
Tuotteita toimitetaan ainostaan Suomeen.
Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.
Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Laskutus- ja sopimusasiakkaat (yritykset, yhdistykset ja yhteisöt)
Tuotteita toimitetaan ainostaan Suomeen.
Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.
Sopimushinnat päivittyvät verkkokauppaan, kun kirjaudut tunnuksilla.
Jos olet jo IV-Maailma Oy:n laskutusasiakas, mutta sinulla ei ole tunnuksia verkkokauppaan,
voit pyytää tunnukset sähköpostitse asiakaspalvelu@iv-maailma.fi

Jos yrityksellä ei ole vielä laskutustiliä, voit hakea laskutusasiakkuuden täyttämällä ja lähettämällä tilinavaushakemuksen.Täytä tilinavaushakemus


Tilaaminen 

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö verkkomaksupalvelussa.
Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun,
kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita.
Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.


Maksaminen ja maksutavat

Yksityisasiakkaat
Maksupalveluna toimii Klarna Checkout, jonka kautta maksuvaihtoehtoina toimivat lasku, osamaksu, korttimaksu sekä verkkopankkimaksut.

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt Klarna AB:n (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm) ehdot. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt IV-Maailman verkkokauppa yleiset ehdot.


Laskutus- ja sopimusasiakkaat
Laskutusasiakkaille maksuehto 14 pv netto.
Postitse lähetetyissä laskuissa lisäämme laskuihin laskutuslisän 5 e alv 0 %.
Verkkolaskuissa ei ole laskutuslisää.
Eräpäivän jälkeinen korko on laskuissa 13,5 %. Maksuhuomautus 5 e kpl.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla:

IV-MAAILMA OY
Tiilitie 16
01720 Vantaa

Puhelin 040-5441355
asiakaspalvelu@iv-maailma.fi
www.iv-maailma-verkkokauppa.fi
2026924-2

Toimitustavat ja -kulut

Yksityisasiakkaat

Yli 100 e ostoissa toimituskulut postitse noutopisteeseen 0 e, lähetyksen kokonaispaino alle 35 kg
Yli 200 e ostoissa toimituskulut kotiinkuljetuksena 0 e, lähetyksen kokonaispaino alle 35 kg

Postitse noutopisteeseen tai kotiinkuljetuksena
Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Esitämme ostoskorissa arvion tulevista toimituskuluista ensisijaisen käytössä olevan toimitustavan mukaan. Tarkat toimituskulut näet valittuasi tilaukselle haluamasi maksu- ja toimitustavat. Käytössä olevat toimitustavat riippuvat ostoskorin sisällöstä ja yhteispainosta. Voit valita kassalla käytössä olevista toimitustavoista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon, jonka yhteydessä tarkka toimituskulu on esitetty.
Nouto
Voit noutaa tilaamasi tuotteet varastoltamme, osoitteesta Tiilitie 16, 01720 Vantaa.
Noutovarastomme on auki arkisin ma-pe klo 8.00-15.00 ja pe klo 8.00-13.00.
Ilmoitamme sähköpostitse tai puhelimitse, kun tuotteet on noudettavissa.
Tuotteet saat tilausvahvistusta vastaan.


Näet laskutus- ja sopimusasiakkaiden toimitustavat ja kulut,
kun kirjaudut tunnuksillasi verkkokauppaan.


Toimitusaika

Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen vaihtelevat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen. Poikkeukset toimitusaika-arvioihin on kerrottu, jos ostoskorissa on varastosta loppuneita tuotteita ja ilmoitamme myös mahdollisista viivästyksistä teille välittömästi tilaamisen jälkeen.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista.
Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Tuotteiden toimitusajat

Varastossa
Tuote löytyy varastolta. Tilaus toimitetaan kuljetettavaksi viimeistään 2 arkipäivän kuluessa tilauksesta.
Jos tilauksellasi on erityinen kiire, voit mainita siitä tilausta tehdessä ostoskorin "lisätietoja" -kentässä.
Pyrimme lähettämään arkisin klo 13.00 mennessä tulleet tilaukset samana päivänä.
Mikäli valitset toimitustavaksi noudon, tuote on noudettavissa heti, kun saat sähköpostiisi vahvistuksen tilauksesi käsitelty.

Toimitusaika esim 1-3 päivää
Tuote on tulossa varastoomme ja toimitetaan edelleen kuljetettavaksi asiakkaalle 1-3 työpäivän kuluessa tilauksesta.
Toimitusaika esim 5-10 päivää

Tuote tilataan varastoomme ja toimitetaan edelleen asiakkaalle 5-10 päivän kuluessa tilauksesta.

Jos toimitus kestää yli 8 päivää sen jälkeen, kun olet saanut vahvistuksen "tilauksesi on lähetetty"  ja et ole saanut ilmoitusta tuotteen saapumisesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, että voimme selvittää paketin sijainnin, ennen takaisin palautumista.



    Palautusehdot

    Peruuttamisoikeus

    Teillä on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu tai ladattavien tuotteiden kohdalla tilauksen vastaanottohetkestä.

    Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla). Voitte käyttää myös tulostettavaa palautuslomakettamme, mutta sen käyttö ei ole pakollista.

    Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

    Peruuttamisen vaikutukset

    Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että olette valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

    Teidän on lähetettävä tavarat takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

    Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seuraus- ta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

    Lunastamaton paketti

    Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

    Ongelmatilanteet

    Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti Peruutusoikeus ja palautusehdot -kohdassa mainittuun osoitteeseen tai soittamalla yhteystiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, teidän täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemanne toimitustavan kuljetusyhtiölle.

    Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita.
    Palautunut paketti voidaan toimittaa uudelleen asiasta sovittaessa, mutta asiakkaan on maksettava uudelleen lähetyskulut riippumatta tilauksen arvosta.

    Palautusoikeus ei koske asiakkaan omien mittojen mukaan valmistettuja tuotteita.